Auto škola Bulevar - škola nove generacije

Auto škola Bulevar je jedina auto škola u Srbiji koja u obuci koristi sertifikovani simulator vožnje koji proizvodi ECA Group. Zahvaljujući simulatoru vožnje automobila EF-Car i njegovom inovativnom i praktičnom dizajnu, pokretnoj platformi i softveru, svojim kandidatima nudimo kompletnu obuku. Učenje na simulatoru obuhvata početnu obuku vozača, naprednu obuku i evaluaciju u različitim uslovima na putu, što omogućava kandidatima da završe obuku na izuzetno efikasan i produktivan način. Simulator vožnje automobila ECA Group, EF-Car, je učilo koje koristimo u obuci vozača za edukaciju o bezbednosti u saobraćaju, podizanje ekološke svesti i za učenje kandidata da predvide rizične situacije. Simulator se još koristi za testiranje osnovnih funkcija vozača kao što su upravljanje, ubrzanje i kočenje, a na osnovu tih rezultata procenjuje se da li je vozač sposoban za bezbednu vožnju.

Pravilna upotreba svetala

Simulacija vožnje automobila u noćnim uslovima. Pravilna upotreba kratkih i dugih svetala prilikom mimoilaženja, preticanja i obilaženja.

Pokretanje vozila

Pokretanje vozila na usponu deo je početne obuke. Na ekranu je vizuelno prikazan potenciometar papučice kvačila, kočnice i gasa što olakšava kontrolu.  Prateći uputsva koja su prikazana (glasovne poruke, slika i tekst na ekranu) lako se uči pokretanje vozila na ravnom putu, na uzbrdici i nizbrdici.

Reagovanje u rizičnim situacijama

Noćni uslovi vožnje u kojima kandidat za vozača upravlja vozilom ne očekujući greške drugih vozača, u ovom slučaju motociklista ne poštuje prvenstvo prolaza, ali kandidat na vreme reaguje i izbegava saobraćajnu nezgodu. Jedina greška kandidata na ovom videu je pritisnuto kvačilo. Kod naglih kočenja, kada izbegavamo neposrednu opasnost, pritiskamo samo kočnicu. Sa pritisnutim kvačilom se gubi motorno kočenje, pa je i put kočenja duži.

Promena stepena prenosa

Pravilno delovanje na kvačilo i ručicu menjača. Obratite pažnju na položaj ruke na ručicu menjača koji se menja u zavisnosi od stepena prenosa u koji se prelazi. Kada na ovaj način menjate brzine šanse da se pogreši stepen prenosa su minimalne.

Eco vožnja

Sistem za simulaciju obuke za ECO vožnju je rešenje za smanjenje potrošnje goriva i operativnih troškova. Razvija ekonomski, ekološki i sigurniji način vožnje zahvaljujući edukativnim sadržajima. Ovo rešenje izračunava potrošnju goriva, koristeći parametare kao što su kočenje, ubrzavanje, promene stepena prenosa. Svi parametri su dostupni, možete ih proveriti i uporediti kako biste dobili ideju o tome kako poboljšati rezultate.

Uslovi smanjene vidljivosti

Vožnja na auto-putu u uslovima smanjene vidljivosti.